Wystawa potraw wielkanocnych
2024-03-26
W związku ze zbliżającymi się Świętami Wielkanocnymi w dniu 21,22 marca uczniowie klasy 3TG, 2 TG kształcący się w zawodzie technik żywienia i usług gastronomicznych i 2c w zawodzie cukiernik przygotowali Stół Wielkanocny. Na świątecznym stole zagościły potrawy takie jak: schab nadziewany, jajka nadziewane, pasztet z białych warzyw, terrina z pistacjami brzoskwiniami, mus z zielonego groszku, mus drobiowy, sałatka wielkanocna i indyk w maladze.
Słodkim uzupełnieniem stołu były bezy, babka pistacjowa, mazurek wielkanocny, monoporcje w zamszu, sernik pistacjowy, makaroniki i drobne ciasteczka .
Młodzież włożyła dużo pracy i serca w przygotowanie potraw i wyrobów cukierniczych, które pozwoliły wprawić całą społeczność szkolną oraz uczniów klas ósmych Szkół Podstawowych goszczących w naszej szkole w atmosferę Świąt Wielkanocnych.
Wystawa została przygotowana pod kierunkiem nauczycieli przedmiotów zawodowych Iwony Szeptuch, Anny Brodaczewskiej i Anny Różańskiej.